Suksess for overgrepsfilter

I 2007 ble et filter mot distribusjon av overgrepsbilder utarbeidet av Telenor i samarbeid med Kripos for å hindre tilgang til overgrepsmateriale for norske brukere av Internett. Etter at filteret ble lansert for Telenor sine kunder har en rekke andre Internett-tilbydere, også det statlige selskapet UNINETT, sluttet seg til ordningen. Filteret var opprinnelig frivillig for brukere, men det gjelder i dag for alle kundene hos Internett-leverandørene som samarbeider med Kripos.

Høgskolen i Nesna var aktivt med i arbeidet med å få dette filteret på plass også for brukere av UNINETT sine tjenester, og på avdeling for natur og realfag sin ORIGO-sone, kan du lese mer om dette og om politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen ved Kripos, for tiden stasjonert som Criminal Intelligence Officer ved Interpol sitt kontor for Trafficking in Human Beings, sitt syn på HiNe sitt arbeide med Prosjekt Gå inn i din tid.

Artikkel: Suksess for overgrepsfilter, av P.A. Godejord, 2. november 2010

MOT OVERGREP: Førstelektor Per Arne Godejord under ett av sine foredrag om informatikk og etikk på et universitet i Polen (Foto: Beata Godejord, 2007)

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s