«Gå inn i din tid» – konferanse om seksuelle overgrep mot barn

Fredag 19.oktober arrangerer Høgskolen i Nesna konferansen Gå inn i din tid der tema er seksuelle overgrep mot barn. Konferansen er kommet i stand gjennom et samarbeid med Kvinneuniversitetet i Norden og Helgelandssykehuset avd. Sandnessjøen.

Tid og sted: Sandnessjøen, Petro næringshage, 19. oktober 2012

Program

Unikt pensum forebygger Internett-overgrep

Denne overskriften kan stå som en passende kommentar om, og innledning til, bakgrunnshistorien til HiNe sin konferanse den 19. oktober 2012. Den er hentet fra en webartikkel på Redd Barna sin nettside den 28.09.2005, der de omtaler prosjekt Gå inn i din tid.

Selv om nok mye har endret seg i forhold til spredning av overgrepsmateriale og barn og unges bevissthet rundt hvordan beskytte seg på internett, viser nyhetssaken fra NRK web om tjenesten Moviestarplanet.no at barn fortsatt utsettes for seksualiserte situasjoner av (antakelig) voksne. Gå inn i din tid sitt fokus på skole og foreldre og lærerbevissthet er følgelig stadig like aktuell.

Jeg kan selv ikke være tilstede på konferansen den 19.10, men har fått lov til å gi mitt bidrag via et videoforedrag som kan sees under. I høyre kolonne ligger lenker til program for samtlige Gå inn i din tid- konferanser og til studentoppgavene som ble utført som en del av Gå inn i din tid. Studentenes besvarelser holder en høy standard og er vel verdt å lese.

Steinkjer, 16.10.2012

Per A. Godejord

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s